Chiffret olöst

2010-10-12 @ 19:41 — 3 kommentarer

Har noterat att en hel del har kollat in min Chiffer som ännu är olöst tyvärr. Jag kan säga att det första chiffret var väldigt simpelt och löstes väldigt snabbt, därför gjorde jag det andra chiffret mycket svårare.

Över ett år har gått och ingen har ännu löst det, men det är inte omöjligt att lösa det kan jag säga, ett tips är frekvensanalys som kommer vara till er hjälp och ni bör även veta att det är skrivet på svenska.

Chiffret som ännu är olöst

När jag flyttade hittade jag mina två papper, ett utav dem det som man kan se här på sidan och det andra som är facit men nu har jag lyckats slarva bort dem. I någon utav alla lådor i källaren ligger alltså svaret men jag vill ju självklart att ni ska lösa chiffret.

Ge det ett försök.

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

3 kommentarer till Chiffret olöst

  1. Har bara en fråga innan jag provar på detta. Kan vissa tecken betyda mer än en bokstav? som zodiacs

  2. Snabbt svar: Nej

  3. Snabb fråga om ledtråden: förstår inte riktigt hur den kopplas med 3. Är det det tredje vanligaste tecknet eller finns det tre tecken som betyder det? Samt hur vet man hur många tecken som varje bokstav har till sig då det finns 45 olika tecken? Tackar i förhand för svar.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.