Även rättsläkare kan ha fel

2011-09-25 @ 08:57 — Lämna en kommentar

Läste en artikel om en irländsk rättsläkare som påstår att en äldre man i Irland avled förra året av självantändning. Väldigt ofta i sådana här ”fall” visar det sig finnas en eldstad eller brasa i närheten utav kroppen som har påträffats.

Den rättsmedicinska undersökningen visar att den öppna spisen i rummet, där den döda kroppen påträffades, inte var orsaken till att Faherty antändes.

Det verkar som att den som har utrett fallet har använt sig utav en uteslutningsmetod, när personen inte kom på en lösning på varför Michael Faherty hade dött utav brännskador måste det ha varit självantändning istället för ”olöst”.

Michael Faherty blev 76 år gammal, äldre människor ramlar och slår sig ibland. Jag personligen tror att Michael har slagit sig medvetslös i den öppna spisen, om man får vara fördomsfull kan det ha varit i samband med intag utav alkohol.

Rättsläkaren, Ciaran McLoughlin säger att det är första gången under sina 25 år som han kommit till den slutsatsen.

Det verkar förövrigt som att rättsläkaren har gett sig fan på att han ska bevisa just självantändning, att ha den grundinställningen kan göra att man filtrerar fakta och får det att passa in i sin egen teori om vad som verkligen har hänt. Misstänker att McLoughlin blir slagen i ansiktet just nu utav verkligheten, nyhetsredaktioner världen över skriver om hans slutsats.

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Inga kommentarer

Bli den första att säga något.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.