Att vilja gå ur Svenska kyrkan

2009-03-13 @ 08:48 — 1 kommentar

Enligt vad Kristendomen påstår blev Jesus sin egen pappa genom att göra en oskuld gravid. Detta så att Han skulle kunna dö för att Han själv skulle förlåta oss för synder Han själv definierat. Allt för att vi ska slippa grillas för alltid och för evigt.

Det kunde man läsa igår på aftonbladet i en underbar artikel om att vilja bli utslängd ur Svenska kyrkan. Även jag har länge funderat över Svenska kyrkans krav på deras medlemmar. Jag själv är medlem i Svenska kyrkan men jag är inte kristen för det, jag har bara inte orkat gå ur ännu. Även om kyrkan alltid har varit god mot mig kan jag helt enkelt inte gå omkring och ljuga för folk då de frågar om jag tror på något högre väsen. Att jag är ateist är inget jag skäms över även om det ibland har skapat vissa problem då jag har avslöjat det, vissa förknippar ateister med satanister vilket är helt fel.  Satanister är ju i grund och botten kristna då de tror på att det finns ett helvete där Satan regerar.

Här i Sverige är det rätt så normalt att man är ateist, och jag har länge undrat över vad det beror på. Min gissning nu på rak arm är nog media. I t.ex. USA finns det hur många religiösa kanaler som helst, men här i Sverige vet jag faktiskt ingen som kommer med det normala utbudet. En annan viktig sak är att i USA går skolan och kyrkan hand i hand vilket det inte gör här i Sverige.

En sak som jag på senare åren har förstått är att väldigt många skolklasser har som tradition att avsluta ett läsår i kyrkan. Jag hade faktiskt ingen aning om det förräns för några få år sedan då jag framstod som dum i huvudet som inte förstod varför de avslutade ett läsår i kyrkan för och inte på en mer neutral plats som på skolgården. Så helt separerat är det inte riktigt, men det är ändå bättre än i USA där man anses som opatriotisk om man inte tror på Gud.

Aftonbladet

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Trackbacks & Pingbacks:

  1. Ekke.se » Gått ur kyrkan - 2010-12-13 @ 12:21

    […] ju tidigare skrivit om att vilja gå ur kyrkan, av ren lathet eller dåligt minne har det tagit ett tag för mig att gå ur Svenska kyrkan vilket […]

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.