Ännu en dag på ABF

2009-10-13 @ 17:51 — Lämna en kommentar

Efter allt jobb med mitt inlägg om Maggie Nath var det rätt skönt att koppla av en stund på ABF. En timme innan lektionen började anlände jag till ABF, hälsade lite snabbt på chefen och gick in i datasalen där jag började förbereda.

Förra veckan gick det inget vidare då vi tillsammans skulle fixa varsitt hotmailkonto då  Hotmail tydligen har satt en spärr på hur många mailkonton man får skapa per dag per IP-adress, jag blev istället tvungen att improvisera en lektion om tangentbordet och olika kort-kommandon. Jag själv var inte nöjd med hur lektionen gick till men huvudsaken var ju trots allt att de fick lära sig något nytt.

Till den här lektionen hade jag valt att ha en extrauppgift i beredskap om Hotmail skulle krångla ännu en gång, den här gången hade jag dock tur och allt gick som det skulle. Vi mailade fram och tillbaka mellan varandra och jag gick igenom det man behöver kunna som t.ex. hur man skickar mail, hur man svarar på mail och hur man tar bort mail.

Något jag måste jobba på är att ta det lugnt, det är ofta jag känner mig smått stressad över att jag kanske inte hinner lära ut allt jag hade tänkt till lektionen. Själklart stressar jag inte deltagarna men jag har en tendens att tala lite för fort och genomföra genomgångarna en aning snabbt, det kan alltså ibland vara lite svårt att hänga med i svängarna men då hjälper jag gärna till.

Jag avslutade lektionen med att ge deltagarna en läxa, de ska maila mig hemifrån och i mailet vill jag helst se att de använder olika textformateringar och även bifogar en bild, det ska nog inte vara några problem men om det är något problem kan jag alltid göra en snabbgenomgång nästa lektion. Om allt går bra ska vi lära oss Word vid nästa tillfälle.

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

Inga kommentarer

Bli den första att säga något.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.