Anna Anka om svininfluensan

2009-12-15 @ 13:26 — 11 kommentarer

Har inte följt Anna Ankas julkalender alls men idag såg jag titeln ”Anka: Svininfluensan är en stor bluff” på Aftonbladet och suckade till rätt högt för mig själv. Det blir rätt snabbt klart för en att Anna Anka står på anti-vaccin sidan och inte har några planer på att vaccinera sig mot svininfluensan med det vanliga argumentet att man inte får reda på vad de stoppar i vaccinet.

Det här är ett typexempel på en konspiratoriskt lagd person, en okunnig person på ämnet som hittar på eller följer andras korkade teorier. Att Anna Anka är en offentlig person och någon som många tyvärr ser upp till gör inte saken bättre, jag hoppas verkligen att dessa personer inte söker kunskap från Anna Anka utan från något mer kvalificerat håll.

Vill även ge en pik till Aftonbladet som har valt att sponsra den här idioten och låter henne sprida sitt ännu mer idiotiska budskap. Aftonbladet har ett ansvar som alla andra medier och att låta någon som Anna Anka uttala sig om svininfluensan på det här viset är oacceptabelt. Här är förövrigt min insändare om vaccin som passar bra till det här inlägget.”Och titta dem här, dem har ingen svininfluensa”

Ekke

Inlägg Twitter Facebook

Pysslar med allt möjligt och försöker hålla mig flytande.

11 kommentarer till Anna Anka om svininfluensan

 1. Hon är inte speciellt dum. Hon har kontakter som vet hur saker och ting ligger till. Ni är bara avundsjuka på att hon är rik och kvinna. Hon retas ju med er alla och ni bara sväljer alltihopa. Angående svininfluensan så har jag ingen aning om var den är. Har ingen anhörig som har haft den eller liknande. Spridningen verkar gå i takt med vaccineringen. Skulle inte förvåna mig om man valt att smitta ner vissa personer bara för att föra smittan och skräcken vidare. Titta på pengarna en dos kostar, sen frågar du dig själv ifall du skulle vilja vara den personen som fick sälja alla dessa miljooooner med doser. Om svaret är JA så kanske det finns någon annan med vinstintresse där ute som inte skulle tveka att gå så långt att döda människor för pengarnas skull. Men sådana människor finns ju tack och lov inte! eller hur?

 2. Har inget med att hon är kvinna och är rik och om du tror något sådant har du förutfattade meningar och är fördomsfull, att man har kontakter som vet hur saker och ting ligger till behöver inte betyda att personen i frågan alls är så insatt i ämnet som diskuteras. Finns ingen anledning till att tro att hon bara retas med oss då hon inte ger någon indikation till det, anti-vaccinationsrörelsen är riktig och är tyvärr rätt stor i USA och allt fler kändisar ställer sig bakom denna rörelse utan att egentligen undersöka själva hur det ligger till.

  Svininfluensan är riktig och även om det är i vinstsyfte som någon säljer vaccinationsdoser står nästan alla läkare bakom den försäljningen, undantagen är anti-vaccinationsrörelsens läkare som faktiskt mer än ofta inte är speciellt inlästa på ämnet och har förutfattade meningar.

 3. Tyckte faktist Ankan hade en väldigt bra poäng i det hon sa. Är också övertygad om att allt är uppblåst till orimliga höjder så att läkemedelsföretagen ska tjäna big buck, man behöver inte vara einstein för att se det. Den skördar mycket mindre liv än en säsongsinfluensa o den hör man ju inte mycket om. Och som Anka sa, vem vet vad de stoppar i det där vaccinet?

 4. Snacka om att vara förblindad.. Get some knowledge innan du öppnar dig i såna här ämnen.

 5. Nu vet jag inte vem du menar är förblindad men jag antar att du menar mig och då skulle jag gärna vilja höra vad du har att säga om det här. Vad har du för källor?

 6. Även om ett nytt virus bara skulle skörda en person är det bättre att vaccinera sig än att strunta i det men jag håller med dig om att det är fler som har dött av säsongsinfluensan men anledningen till att man ska vaccinera sig mot H1N1 är för att det är en ny influensa som är värre än den vanliga influensan. H1N1 kommer bli värre och det är en god idé att vaccinera sig.

 7. Hon är ju dum i huvudet!

 8. ”Aftonbladet har ett ansvar som alla andra medier och att låta någon som Anna Anka uttala sig om svininfluensan på det här viset är oacceptabelt.” Vem du än är så visar du tydligt att du inte är speciellt för yttrande och tryckfrihet. Något som enligt dig är ett idiotiskt budskap kanske inte tycker det medan något du tycker är viktigt kanske vi skiter blanka fan i men oavsett vad alla tycker så ska vi ta mig fan leva i en demokrati där det finns yttrande och tryckfrihet!

 9. Om åsikter kan kosta liv bör man tänka efter om det är vettigt att något publiceras och det bör finnas någon grund till varför man publicerar mer än att hon/han är kändis.

 10. ”SV” det gjorde ganska ont dagen efter :) och det kliar nu istället för att det håller på och läker !

 11. ”Och titta dem här, dem har ingen svininfluensa”
  Vilket utsökt exempel på ”kolla den här svanen är vit, alltså finns det inga svarta svanar!” ;)

  Dock är var det bäst att inte vaccinera sig, men av helt andra anledningar. I Spanien där jag bor drabbades många fler innan vaccin ens fanns tillgängligt och den klingade det av, innan folk i Sverige ens hann börja vaccinera sig. Hystering verkade klart störst i just Sverige av alla länder i Europa.

Kommentera

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Comments links could be nofollow free.